De Stille Boot op de METS

18 oktober 2016

Torqeedo (stand nr. 01.741)
Letterlijk en figuurlijk groot nieuws van Torqeedo is de 33 kWh lithium accu die onderdeel uit gaat maken van de 40 en 80 PK Deep Blue motorserie. Deze accu maakt een grote stap in hogere energiedichtheid, dus een lager specifiek gewicht en volume. Dat hangt mede samen met het feit dat deze accu in aangepaste vorm afkomstig is uit een van de modernste elektrische auto’s van dit moment. Deze samenwerking met één van de grote autoconcerns is uniek in de watersport.
Binnen de Cruise motorfamilie van 2 – 10 kW worden de splinternieuwe digitale display/gashendel combinaties getoond, die de Torqeedo ervaring naar een nog hoger plan tillen. Bij de kleine motoren is er de nieuwste Travel 1003 C (1 kW) met geïntegreerde lithium accu, waarbij de C staat voor 63% extra capaciteit en dus actieradius. En dat binnen dezelfde behuizing en vrijwel hetzelfde gewicht! De Stille Boot toonde deze motor als de wereldprimeur op de HISWA te water.

Solbian en Genasun (stand nr. 07.366)
Solbian is één van de leidende merken op het gebied van flexibele, overloopbare zonnepanelen. Ze worden steeds meer toegepast op zeil- en motorjachten, om de onafhankelijkheid van walstroom of een generator te vergroten. Nieuwste toevoeging is de Surface Mount aansluiting, waarbij de kabels op een veilige manier onzichtbaar -door het dek heen- worden weggewerkt. Daarnaast is er de sterke geribbelde toplaag als alternatief voor de gladde afwerking, voor plekken waar meer gelopen wordt.

Genasun toont haar volledige reeks uiterst efficiënte solar laadregelaars (MPPT’s), die een perfecte combinatie vormen met de Solbian zonnepanelen. Beide worden door De Stille Boot in Nederland vertegenwoordigd.

Sentinel boat monitoring (stand nr. 05.235)
Sentinel introduceerde vorig jaar op de METS haar volledig nieuwe lijn remote boat monitoring systemen. Een compleet systeem, waarbij alles van je boot op afstand op elk device gevolgd kan worden. En een betaalbaar systeem, dat vanaf € 369 incl. BTW en een jaarabonnement aan de consument kan worden aangeboden. Daar zit dan al track & trace, accubewaking, bilge en alarm bij inbegrepen. Naar wens kan alle NMEA 2000 compatible apparatuur worden aangesloten, zelfs via bluetooth, zodat er geen extra kabels hoeven te worden getrokken. Voor elektrisch varen is het voordeel dat accupakketten van 12, 24 en 48 Volt op afstand bewaakt kunnen worden. De Stille Boot is de Sentinel distributeur voor Nederland. 

De METS 'The world's largest marine equipment trade show' vindt plaats op 15, 16 en 17 november in de RAI te Amsterdam